Monday, June 2, 2014

Golf Trip - Mountain View Golf Club, Bandung

As salam...

23hb Mei 2014

Merasa jugak aku naik kapal terbang kat KLia2 ni..risau gak klu dh bertahun operasi baru nk jejak kaki sini..kali pertama ni pon dh sesat masat..bayangkan lg 2 tahun aku still dok tanya "cik..mana tandas?" dh tentu lah aku tanya cik jek..encik ngan tuan biarlah org lain yg tanya..hehe

Bergerak dari kMk (sekarang dh nama lain) jam 3 pg..Sampai kLia 2 dah hampir jam 4:30pg .gedebak gedebuk check in..gedebak gedebuk shaqkek  gedebak gedebuk hitu hini masuklah sudah ke tempat boarding tuh..jauh gak berjalan tapi org muda kan, malu lah berjalan pon malas..kol 6:30 kot dh ada atas flight dan mula meninggalkan Kota Melayu..menuju kita ke Kota Sunda...hepi! first time kan nak men golf luar kL...tinggal bini lagi...hehe..sian bini aku...

Jam 7:30pg mendaratlah kapal terbang airasia itu di Kota Sunda..Kami terpaksa berpisah 2 kumpulan..kumpulan pertama akan terus menjelajah ke Kota Bandung dan kumpulan kecil kami seramai 14 orang akan menuju ke Mountain View Golf Club...bermulalah episod yg pertama...

Bas menjelajahi Kota Bandung dgn membawa kesan di hati...memang setiap tahun aku akan ke Bandung..namun kali ni tiada isteri ku...alahaiiiii lain macam la rase dia...memang rindu gila...klu lah dia tahu apa yg aku rasa masa ni mesti dia bahagia dan jatuh cinta lg kat aku...hehe..

Sampai dah kt Mountain View..dan baru lah aku perasan..dekat sgt kelab ni ngan port lepak melantak Kopi Luwak aku di Bandung selama nih..Kedai Kopi Ireng..hehe..kat Dago Atas kan..hmmmmpppp rindu kat kopi luwak plak...hehe

Pendekkan cerita, game kat Mountain View mcm biasa..aku masih di takuk lama..namun 2nd 9 aku baru panas katanya..hahaha..ok lah..dptlah satu par...satu par given tau..ha bermakne 3rd shot aku mmg bola tu landing sebelah lubang jek..maunye x given..hahahaha..but overall still koyak..i need to train more...

Di masa blog ini ditaip, aku masih mencari score card aku utk aku share..apakan daya, aku xtau lepas ke mana..submit kat urusetia tp x ambil balik..hmmm sedih..nk gak declare hcap hehe..

Yang penting kat sini aku nak sampaikan, Mountain View Golf Club is the hardest that Ive played so far..Index memang kaw2 rendah..fairway halussss..ada caddy pon susah nak jumpa balik bola..but caddy here bagus..tanya je apa2..dorang memang tau keadaan padang cni..ingat, tip 200,000 shj maksimum..

Green fees utk weekdays around RM100-RM150 kalau x silap..dan weekend around RM300..walaupun 3rd day macam nk repeat kat sini, namun dengan harga yg macam tu, aku main kat UPM je lah nanti..

Tips Putting:
Kalau nampak puncak gunung sebelah kanan, putt lah ke kiri dan begitulah sebaliknya..hehe

2nd Day akan menyusul..di tempat yg lain pulak....

Daa......

Wednesday, April 16, 2014

Walk On..... Walk On.....

YOU'LL NEVER WALK ALONE

When you walk through a storm

hold your head up high

And don’t be afraid of the dark.

At the end of a storm is a golden sky

And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,

Walk on through the rain,

Tho’ your dreams be tossed and blown.

Walk on, walk on with hope in your heart

And you’ll never walk alone,

You’ll never, ever walk alone.

Walk on, walk on with hope in your heart

And you’ll never walk alone,

You’ll never, ever walk alone.

Kopites! Feel loads of pride!!!

Sudah 24 tahun Liverpool tidak memenangi kejuaraan Liga..kali terakhir menang pon tahun 1990..masa tu pon belum lagi dipanggil English Premier League tapi First Division..dan biar lah kali ini kita julang EPL buat kali yang pertama..walaupun dh 18 kali jadi juara Liga..pray harder!

And mates....History will keep repeating...Remember that!

Friday, February 21, 2014

W7396P

As salam buat semua....

Tajuk ape nih?mcm pelik jek..hehehe ini lah  "kakak"..no ic dia sebenarnye...so its actually a self reward..hopefully the star will be more brighter then ever..hehe...

So bnyk yg nk ditulis sebenrnye..tp dikala sedang nak menaip terbukak Z channel adalah pulak cerita feveret ever.. Dilwale Dulhaniya Le Jayengge..alamak..first muvi den jatuh cinta sama kajol...so pendek cerita den share yo lah gambar ni ar...buat tatapan teman2...

Sampai bertemu lagi kita hendaknya...tk cr of urself and ur health..may Allah bless us...

Wassalam....

Melayu-Islam Islam-Melayu

Melayu-Islam dan Islam-Melayu merupakan laungan pertama setelah bangsa nusantara diMelayukan..di bawah satu kalimah syahadah dan satu fahaman Ahlul Sunnah Wal Jamaah As Syairoh Wal Mathuriddiah...

Menjadinya kita satu Bangsa Jawi Baru yang terkenal dan gah di Nusantara kerana keberadaan kita di bawah Aqidah yang sama..Syariat yang sama dan Akhlak yang sama...

Namun ketika ini tidak pula kita bersatu...kenapa?mudah..bila anasir dan gerakan halus Dajjal dan tentera2nya selama beratus tahun ini maka fahaman kita diolah..ditusuk masuk fahaman jahat yang merosakkan ummah..

Kerna Melayu itu sifatnya halus..tiadalah ia memberontak selagi tiada kesan bercerainya anggota dari badan..tiada tampak hilangnya kasih dari jiwa...tiada khawatir iktiqod dlm diri....maka peperangan secara halus umat Melayu telah dijalankan secara sistematik dan tanpa pernah jemu...kerna Dajjal dan tentera2nya tahu bahawa hanya perbezaan Aqidah sahaja bisa memecahbelahkan bangsa paling bersatu dalam dunia ini...

Maka dengan lafaz Lailahaillallah Muhammadurrasulullah...bersama memfardhuainkan Aqidah yg joreh dlm diri, terimalah ijazah sanad yang soheh..maka bersatulah di bawah panji syahadah Ahlul Sunnah Wal Jamaah As Syairoh Wal Mathuriddiah..maka bangsa kita kan kembali agung....InsyaAllah...

Wallahualam...